INLEIDING

Bij het gebruik van verfproducten die oplosmiddelen, VOS (Vluchtige Organische Stoffen) bevatten in een ruimte, is het mogelijk dat de MAC-waarde (Maximaal Aanvaarde Concentratie) van die oplosmiddelen wordt overschreden. Met behulp van het rekenmodel op deze site kan een berekening worden gemaakt, waarmee kan worden vastgesteld of de betreffende MAC-waarde, uitsluitend voor VOS, wordt overschreden.

GEBRUIK REKENMODEL

Dit rekenmodel is ontwikkeld door OnderhoudNL in samenspraak met de AI (Arbeidsinspectie) en wordt als hulpmiddel aangereikt. Gebruik van dit model is geheel voor rekening en risico van de gebruiker, maar niet verplicht. OnderhoudNL en de AI (Arbeidsinspectie) sluiten alle aansprakelijkheid voor schade die het gevolg is van het gebruik van dit model in ieder geval uit.

Blootstellingsbeoordeling werkt met gebruik van Internet Explorer. Indien u versie Internet Explorer 10 of hoger gebruikt, dan moet u deze in de compatibiliteitsmodus uitvoeren.

Voor Internet Explorer 10 klikt u op de icon in de URL-balk, zoals hieronder afgebeeld

  

Voor Internet Explorer 11 kiest u voor het tandwiel rechtsboven, daarna de optie 'Instellingen voor compatibiliteitsweergave' (zie hieronder). In het dialoogvenster dat volgt kunt u de website 'www.blootstellingsbeoordeling.nl' toevoegen.

  

INLOGGEN

Als u berekeningen wilt kunnen opslaan en later weer wilt openen, dan dient u hieronder in te loggen. Indien u dit niet wenst, dan kunt u ook direct het rekenmodel raadplegen.  Lidnummer  
  Laatste 4 cijfers telefoonnummer  
     
       
  U kunt ook direct gaan rekenen  
       

Wij sluiten iedere aansprakelijkheid voor enige schade die veroorzaakt wordt door het gebruik en/of acceptatie van de inhoud van deze website dan wel door het gebruik van de daarop aangeboden hulpmiddelen uit.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de inhoud van deze website dan wel aan het gebruik van de daarop aangeboden hulpmiddelen. Nederlands recht is van toepassing.

Versie 2.11 juni 2012